Hyppää sisältöön
Media

Pietarissa sitoudutaan Euroopan neuvoston vammaispolitiikkaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.9.2006 7.30
Tiedote -

Euroopan maat ja kansalaisjärjestöt keskustelevat Pietarissa vammaisten ihmisten osallistumisesta, opetuksesta ja työnteosta sekä viranomaisten tehtävistä vammaisten ihmisten elämänlaadun parantamiseksi. Venäjän federaatio, Euroopan neuvosto ja Pohjoismaiden ministerineuvosto järjestävät yhteisen kaksipäiväisen vammaispoliittisen konferenssin 21. – 22. syyskuuta Pietarissa. Konferenssi on kansainvälisesti merkittävä vammaispoliittinen tapahtuma Venäjällä. Konferenssin 200:sta osanottajasta puolet tulee eri puolilta Venäjän federaatiota ja puolet muista Euroopan maista.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä kokoukseen osallistuvat valtiosihteeri Terttu Savolainen ja neuvotteleva virkamies Viveca Arrhenius. Terttu Savolainen toimii varapuheenjohtajana työpajassa, jossa keskustellaan viranomaisten ja vammaisjärjestöjen välisestä yhteistyöstä. Puheenjohtaja Pekka Tuominen, joka edustaa vammaisjärjestöjä, puhuu järjestöjen tehtävistä ja vaikutusmahdollisuuksista.

Konferenssin päätteeksi on tarkoitus hyväksyä julistus, jossa paikalla olevat jäsenmaiden edustajat sitoutuvat toteuttamaan Euroopan neuvoston vammaispoliittista suunnitelmaa. Euroopan neuvoston vammaispoliittinen suunnitelma käsittelee vammaisen ihmisen elämää vauvasta vaariin. Siinä on myös konkreettisia suosituksia jäsenmaille palvelujen ja elämän laadun kehittämiksi. Sen tavoitteena on parantaa vammaisten ihmisten elämää 46 Euroopan maassa. EN:n jäsenmaissa asuu noin 80 miljoonaa vammaista henkilöä.

Neuvotteleva virkamies Viveca Arrhenius totesi, että sekä hallitusten että kansalaisjärjestöjen on aika ottaa maailmanlaajuisesti kantaa vammaispolitiikkaan, sillä vammaisten ihmisten asiat ovat ylikansallisia asioita maailman muuttuessa.

Lisätietoja antavat neuvotteleva virkamies Viveca Arrhenius puh. 050 50561 3833 ja valtiosihteeri Terttu Savolainen puh. 050 583 9912.

Sivun alkuun