Hyppää sisältöön
Media

Peruspalveluministeri: Ikääntyneiden hoitopolut kuntoon sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksella

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2012 9.50
Tiedote -

Peruspalveluministeri toteaa järjestelmän olevan osasyynä toimimattomiin hoitopolkuihin, joiden vuoksi toimintakyvyn vahvistaminen on usein jäänyt vaillinaiseksi ja pahimmillaan jopa laitostanut ikääntyneitä.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson iloitsee hallituksen yksimielisyydestä sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenteiden muuttamisen tarpeesta ja lähtökohdista.

Hänen mukaansa byrokratia ja jäykät ihmisen sivuuttavat käytännöt saadaan nyt siivottua. "Oikea-aikainen hoito ja kuntoutus ovat ydinasioita iäkkäiden hyvinvoinnin kannalta. Nykyisessä kolmiportaisessa ja sirpaleisessa järjestelmässä hoitokokonaisuudet eivät toteudu niin kuin pitää. Tämä on inhimillisesti ja taloudellisesti kestämätöntä."

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistusta on valmisteltu peruspalveluministerin alaisuudessa. Hänen nimeämänsä työryhmä on jättämässä uudistuksen väliraportin vielä kesäkuun aikana. Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen lähtökohdista päästiin kuitenkin yksimielisyyteen jo hallituksen tiistaisessa iltakoulussa.

"Uudistuksen ydin on sosiaali- ja terveydenhuollon paremman yhteyden luomisessa sekä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon raja-aidan kaatamisessa. Ihmisille tämä näyttäytyy byrokratian vähenemisenä, hoitopolkujen toimivuuden parantumisena javahvistuneina lähipalveluina. Näistä lähtökohdista on ilo saada viedä uudistusta kuntakenttään käsi kädessä kuntauudistuksen kanssa", sanoo sosiaali- ja terveyspoliittisen rakenneuudistuksen vastuuministeri Guzenina-Richardson.

Peruspalveluministeri puhui aiheesta Keravan eläkkeensaajien 50-vuotisjuhlassa keskiviikkona 6. kesäkuuta.

Lisätietoja
peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, p. 09 160 73778Muualla palvelussamme

Palvelurakenneuudistus osana kuntauudistusta

Maria Guzenina-Richardson
Sivun alkuun