Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Risikko: Työttömyysturvan 300 euron suojaosuus helpottaa työllistymis

Sosiaali- ja terveysministeriö
31.10.2013 11.57
Tiedote -

"Tänään eduskunnalle annettu esitys työttömän oikeudesta ansaita 300 euroa kuukaudessa ilman etuuksien menettämistä kannustaa ottamaan vastaan myös lyhytkestoisempia työkeikkoja, tekemään osa-aikatyötä tai hankkimaan tuloja pienimuotoisesta, sivutoimisesta yrittäjätoiminnasta" sanoo sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Työttömyyskorvauksen sovittaminen yhteen pienten työtulojen kanssa helpottaa työttömän tilannetta silloin, kun tarjolla on muuta kuin kokoaikaista työtä ja nopeuttaa hänen työllistymistään. Tämä vähentää työuralle tulevia katkoksia, jotka heikentävät työmahdollisuuksia.

"Suojaosuuden käyttöönotto madaltaa kynnystä työllistymiseen ja purkaa osaltaan kannustinloukkuja. Tästä hyötyvät kaikki: työtön itse, työnantaja sekä yhteiskunta" toteaa Risikko.

Työttömyysturvan suojaosa on osa hallituksen viime elokuussa laatimaa rakennepoliittista ohjelmaa. Suojaosa koskee työttömyysetuuksien sekä ansioturvaa että perusturvaa eli ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea.

"Kannustinloukut ovat joissain tapauksissa johtaneet pitkittyvään työttömyyteen. Työllistymistä on käytännössä voinut hidastaa myös byrokratian toiminta. Epävarman tai lyhytaikaisen työn vastaanottaminen on voinut aiheuttaa tilanteen, jossa toimeentulon keskeytymisen vaara on ollut suuri. Nyt tähän on löydetty yksi hyvä ratkaisukeino" sanoo Risikko.

Työttömyysturvaa on edelleen kehitettävä kannustavampaan ja osallistavampaan suuntaan. Aktiivinen, aktivoiva ja osallistava työvoimapolitiikka on tärkeää Suomea koettelevan rakennemuutoksen aikana.

Lisätietoja

Ministeri Paula Risikko, p. 050 511 3107Muualla palvelussamme

Työttömille oikeus ansaita 300 euroa kuukaudessa ilman etuuden pienentymistä (Tiedote 31.10.2013) 

Paula Risikko
Sivun alkuun