Hyppää sisältöön
Media

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta laki

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.7.2009 10.48
Tiedote -

Uuden Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen tehtäväkokonaisuudet ovat lääkealan lupa- ja valvontatehtävät, lääkealan tutkimus- ja kehittämistehtävät sekä lääketiedon tuottaminen ja välittäminen lääkehuollon ja lääkehoitojen vaikuttavuuden parantamiseksi.

Uuteen keskukseen keskitetään lääkehuollon tehtäviä. Keskus saa tehtäväkseen myös täysin uusia tehtäviä. Tavoitteena on väestön lääkehuollon sekä lääkehoidon turvallisuuden, tarkoituksenmukaisuuden ja taloudellisuuden parantaminen. Uudistuksella kytketään lääkkeisiin liittyvää osaamista nykyistä tiiviimmäksi osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää. Lisäksi väestölle voidaan välittää riippumatonta lääketietoa.

Lääkehuollon uudelleenorganisoinnin tarpeen keskeisimpiä syitä ovat lääkehoitojen kehittyminen, väestön vanheneminen ja lääkehoidon kustannusten kasvu.

Hallitus esitti Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta koskevan lain vahvistamista torstaina 23. heinäkuuta. Tasavallan presidentti vahvistanee lain huomenna. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus aloittaa toimintansa 1. marraskuuta 2009.

Lisätietoja

Johtaja Pekka Järvinen, puh. (09) 160 73800Muualla palvelussamme

Laki Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta

Lääkehuollon hallinto organisoidaan uudelleen

Sivun alkuun