Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työryhmä selvittää laboratorioiden korvausten määräytymistä

Sosiaali- ja terveysministeriö
3.4.2006 7.45
Tiedote 129/2006

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän selvittämään perustetta, jolla kliinisten laboratorioiden korvaukset määräytyvät. Työryhmän tehtävänä on selvittää, mistä johtuvat terveydenhuollon yleisimpien laboratoriotutkimusten suuret hintaerot julkisen sektorin sisällä sekä julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Lisäksi tehtävänä on ehdottaa, miten kliinisten laboratoriokustannusten ja Kansaneläkelaitoksen korvaustaksojen säännöllistä vertailujärjestelmää voisi kehittää.

Työryhmän puheenjohtajana on lääkintöneuvos Jouko Isolauri sosiaali- ja terveysministeriöstä. Työryhmässä ovat mukana Kansaneläkelaitoksen, Suomen Kuntaliiton ja Tampereen yliopistollisen sairaalan edustajat. Työryhmän määräaika päättyy 15.5.2006.

Suomen Kuntaliitossa ja sosiaali- ja terveysministeriössä on verrattu sairaala- ja liikelaitoslaboratorioiden palvelujen hintoja Kansaneläkelaitoksen korvaustaksoihin. Vertailussa kävi ilmi, että yleisimpien ja eniten kustannuksia aiheuttavien laboratoriotutkimusten sairausvakuutustaksat ovat yli kaksinkertaiset verrattuna tehokkaimpien tuottajien hinta- ja kustannustasoon.

Lisätietoja: lääkintöneuvos Jouko Isolauri puh. (09) 160 74194, sosiaali- ja terveysministeriö

Sivun alkuun