Hyppää sisältöön
Media

Pohjoisen ulottuvuuden kumppanuustyöryhmä kokoontuu Helsingissä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 15.5.2006 11.20
Tiedote -

Sosiaalisen syrjäytymisen ehkäisyä sekä terveellisten elintapojen ja työkyvyn edistämistä käsittelevä asiantuntijatyöryhmä kokoontuu 16.-17. toukokuuta Helsingissä.

Työryhmän toiminnan painopistealueita ovat alkoholin käytön ehkäisy, nuorten terveellisten ja sosiaalisesti palkitsevien elintapojen edistäminen sekä työterveyden ja työturvallisuuden edistäminen. Pohjoisen ulottuvuuden sosiaali- ja terveysalan kumppanuuden piirissä toimivat lisäksi hiv/aids-, vankilaterveys- ja perusterveydenhuoltoalan työryhmät.

Asiantuntijatyöryhmän toiminta ja kokouksen teemat ovat ajankohtaisia monestakin syystä. Erityisenä tavoitteena on kehittää yhteistyötä Pohjoisen ulottuvuuden alueella ja vaikuttaa kroonisiin sairauksiin johtaviin epäterveellisiin elintapoihin ja torjua erityisesti nuorten syrjäytymistä.

Työryhmän ja sen alatyöryhmien kokoukseen osallistuu kaikkiaan nelisenkymmentä asiantuntijaa Pohjoisen ulottuvuuden kumppanuudenjäsenmaista ja järjestöistä, kuten ILO:sta, WHO:sta ja Pohjoismaiden ministerineuvostosta. Kokouksen tärkein tehtävä on sopia tulevan toiminnan strategiasta ja työohjelmasta sekä hahmotella hanketoiminnan prioriteetteja. Työryhmän toimintaa rahoittavat tällä hetkellä Suomi ja Liettua, myös Pohjoismaiden ministerineuvostolta on anottu projektimäärärahaa.

Lisätietoja:
Työryhmän koordinaattori, tri Mikko Vienonen, puh. 050 442 1877
Neuvotteleva virkamies SeijaSaana, STM, puh. (09) 160 73168

Sivun alkuun