Hyppää sisältöön
Media

Oikeuslääkinnän ja -psykiatrian tehtäviä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 15.9.2009 7.19
Tiedote -

Lääninhallitukselle ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolle kuuluvat oikeuslääkinnän ja oikeuspsykiatrian tehtävät esitetään siirrettäviksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen. Hallitus esitti tiistaina 15. syyskuuta kuolemansyyn selvittämisestä annetun lain, mielenterveyslain, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta annetun lain sekä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta annetun lain muuttamista. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle samana päivänä.

Lääninoikeuslääkäreille nykyisin kuuluvat oikeuslääketieteellisen kuolemansyyn selvittämistehtävät siirrettäisiin lääninhallituksilta Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen. Tavoitteena on parantaa alan koordinointia ja taata toiminnan laadullisesti asianmukainen jatkuvuus myös tulevaisuudessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen siirrettäisiin myös Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston oikeuspsykiatriset tehtävät ja oikeuspsykiatristen asioiden lautakunta. Oikeuspsykiatristen tutkimusten ja hoidon uudelleenorganisoinnin tavoitteena on järjestää viranomaistehtävät tarkoituksenmukaisesti, taata riittävä juridinen asiantuntemus oikeuspsykiatrisessa toiminnassa sekä saavuttaa tutkimuksellista ja mielenterveystyön suunnitteluun ja hoitoon liittyvää hyötyä

Esitys liittyy valtion vuoden 2010 talousarvioesitykseen. Lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1. tammikuuta 2010.

Lisätietoja

Hallitusneuvos Anne Koskela, puh. 160 74340
Lakimies Kirsi Ruuhonen, puh 160 74131Muualla palvelussamme

Oikeuslääkinnän ja oikeuspsykiatrian organisointia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa selvittävä työryhmä 

Sivun alkuun