Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Potilaan oikeutta saada korvauksia ei tule poistaa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.4.2011 12.02
Tiedote -

Peruspalveluministeri Paula Risikon mielestä potilaan oikeutta saada korvauksia terveyspalveluista ei tule poistaa.

"Potilaan ja asiakkaan asema ja vapaus valita on tärkeää turvata myös terveydenhuollon muutoksissa. Potilaalla tulee olla oikeus saada korvauksia myös yksityisten terveyspalvelujen käytöstä, sillä tarvitsemme yksityisiä täydentämään julkisia palveluja", ministeri Risikko toteaa.

Ministerin mukaan terveyspalveluista saatavat korvaukset liittyvät niin yksityisen palvelun valintaan kuin hoitopaikan valintaan julkisessa terveydenhuollossa.

"Julkisissa terveyspalveluissa potilas saa sairausvakuutuskorvauksia matkakorvauksina. Toukokuun alussa tulee voimaan terveydenhuoltolaki, joka mahdollistaa hoitopaikan vapaamman valinnan. Myös tässä otetaan huomioon potilaalle maksettavat matkakorvaukset", ministeri kertoo.

Ministeri Risikko vastaanotti keskiviikkona 27. huhtikuuta sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä, rahoitusta ja valvontaa selvittäneen työryhmän työn. Työryhmän mukaan rakenneuudistukset ovat välttämättömiä ja palvelujen järjestämistä ja rahoitusta koskevat uudistukset on toteutettava samanaikaisesti.

"Olen samaa mieltä siitä, että sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannukset pitää saada hallintaan ja rahoitusratkaisut on uudistettava. Potilaan pompottelu sosiaali- ja terveyspalveluissa luukulta toiselle rahoittajan vuoksi ei ole kestävä ratkaisu kenenkään näkökulmasta."

Lisätietoja

Erityisavustaja Anna Manner-Raappana, p. 09 160 74157, 040 575 6618Muualla palvelussamme

Työryhmä: Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistukset välttämättömiä (Tiedote 27.4.2011) 

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä, kehittämistä ja valvontaa koskevan lainsäädännön uudistaminen. Peruslinjauksia valmistelevan työryhmän loppuraportti (Raportteja ja muistioita 2011:7)

Paula Risikko
Sivun alkuun