Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Palveluvaaka lisää palvelujen läpinäkyvyyttä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.3.2011 8.30
Tiedote -

"Toukokuun alusta 2011 alkaen asiakkaat voivat valita terveysasemansa oman kunnan tai yhteistoiminta-alueen sisällä. Vuonna 2014 valinnanvapaus laajenee koko maahan. Silloin potilailla on kiinnostusta vertailla terveyskeskuksien välisiä eroja. Palveluvaaka-verkkopalvelulla varaudutaan terveydenhuoltolain mahdollistamaan valinnanvapauteen", kertoo peruspalveluministeri Paula Risikko.

Osana palveluinnovaatiohanketta rakennettu Palveluvaaka.fi on kaikille avoin verkkopalvelu. Se lisää palvelujen läpinäkyvyyttä ja vertailtavuutta, sillä verkkopalvelun avulla asiakkaat voivat vertailla sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja.

"Tänään avattava Palveluvaaka on vielä kehitysvaiheessa, mutta se lisää jo nyt palvelujen läpinäkyvyyttä. Tarvitsemme silti lisää vertailukelpoista tietoa", ministeri toteaa.

"Tällä hetkellä Palveluvaaka-palvelussa on sellaista vertailtavassa muodossa olevaa tietoa, jota on saatu poimittua nykyisistä tiedonkeruujärjestelmistä", ministeri lisää.

Ministeri toivoo, että Palveluvaaka.fi -palvelua voidaan kehittää yhdessä sen käyttäjien kanssa.

"Vaikka Palveluvaaka.fi sisältää jo kiinnostavaa tietoa, siinä on vielä kehitettävää. Palvelu on kuitenkin haluttu jo avata, jotta kehittämistyötä voidaan tehdä yhdessä kuntalaisten kanssa. Toivon, että saamme palautetta palvelusta, jotta voimme kehittää palvelua niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin erilaisia tiedontarpeita", ministeri kiteytti.Muualla verkossa

Palveluvaaka.fi 

THL:n uusin verkkopalvelu auttaa vertailemaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita (THL:n tiedote 8.3.2011) 

Paula Risikko
Sivun alkuun