Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä Konginkankaan onnettomuuden uhrien hoidosta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 24.3.2004 9.16
Puhe -

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä kävi keskiviikkona 24. maaliskuuta Jyväskylän keskussairaalassa kiittämässä henkilökuntaa Konginkankaan onnettomuuden uhrien hyvästä hoidosta.

Hyssälä välitti vielä kerran osanottonsa menehtyneiden uhrien omaisille ja totesi, että heitä ei lohduta tieto siitä, että onnettomuuden uhrit saatiin nopeasti hoitoon ja hoitotoimenpiteet sujuivat asianmukaisesti.

Ministeri muistutti kuitenkin, että terveydenhuolto on varautunut ja kouluttautuu koko ajan erilaisten suuronnettomuuksien varalta. Tämäkin onnettomuus osoitti koulutuksen ja varautumisen tärkeyden; ilman niitä kuolonuhreja olisi voinut olla vielä enemmän. Jyväskylän keskussairaala joutui jo muutaman vuoden takaisessa junaturmassa testaamaan toimintavalmiutensa. Kukaan ei toivo, että järjestelmäämme testataan näin tuskallisesti, mutta jälkeen päin tehtävämme on kuitenkin arvioida, miten hyvin tai huonosti terveydenhuollon valmiussuunnitelmat tilanteessa toimivat ja ottaa tarvittaessa opiksemme, Hyssälä sanoi ja jatkoi, että Keski-Suomen keskussairaala selvisi vaikeasta ja henkilökunnalle myös henkisesti äärettömän raskaasta tehtävästään hyvin.

Ministeri kiitti erityisesti kriisityötä, jota sairaalan omat kriisiryhmät yhdessä Suomen Punaisen Ristin kriisityöntekijöiden kanssa tekivät hoidossa olevien potilaiden ja heidän omaistensa sekä vainajiatunnistamaan tulleiden omaisten tukemiseksi. Sairaala järjesti myös majoitustiloja sairaalaan tulleille uhrien omaisille ja ylläpiti koko viikonlopun yli toiminutta palvelevaa puhelinta uhrien omaisten auttamiseksi.

Liisa Hyssälä
Sivun alkuun