Hyppää sisältöön
Media

Lisäeläkerahastolain valmistelu käynnistyy

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.12.2006 12.40
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt lainsäädäntöhankkeen maksuperusteisten ammatillisten lisäeläkejärjestelyjen mahdollistamiseksi Suomessa. Syksyn aikana on selvitetty eräitä uudistuksen periaatteellisia kysymyksiä. Lainvalmistelun toimeksianto täsmentyy tammikuun aikana.

Tarkoituksena on valmistella muun muassa uusi lisäeläkerahastolaki, joka kattaisi uudet maksuperusteiset ammatilliset lisäeläkejärjestelmät ja etuusperusteiset ammatilliset lisäeläkejärjestelmät tai näiden yhdistelmät. Uudet perustettavat lisäeläkerahastot voisivat harjoittaa ainoastaan lisäeläketoimintaa. Lisäeläketurvaa toimeenpanevat eläkesäätiöt ja eläkekassat voisivat halutessaan muuntua lisäeläkerahastolain mukaiseksi eläkerahastoksi.

Eläkesäätiöiden ja eläkekassojen nykyisin harjoittama toiminta turvataan tarkoituksenmukaisella tavalla nykylainsäädännön pohjalta. Tämä toteutettaisiin lisäeläkerahastolain voimaanpanolailla, joihin sisällytettäisiin nykyisen eläkesäätiölain ja nykyisen vakuutuskassalain työeläketurvan järjestämistä koskevat säännökset.

Lisäeläkerahastolain valmistelun yhteydessä ratkaistaan kysymykset siitä, millä edellytyksillä myös henkivakuutusyhtiöt voisivat harjoittaa lisäeläkerahastolain mukaista toimintaa.

Tavoitteena on, että edellä mainitut lait voisivat tulla voimaan 1. tammikuuta 2008.

Lisätietoja antaa ylijohtaja Tarmo Pukkila puh. 1607 3864, 050-555 2828

Sivun alkuun