Hyppää sisältöön
Media

EU:n työ- ja sosiaaliministerit keskustelevat työmarkkinoiden osallisuuden para

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.7.2009 8.30
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö tiedottavat

Ruotsin EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa työ- ja sosiaaliministerikokouksessa 8.-9. heinäkuuta Jönköpingissä keskustellaan työmarkkinoiden osallisuuden parantamisesta aktiivisen työmarkkinapolitiikan ja sosiaaliturvapolitiikan avulla. Suomea kokouksessa edustavat sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä ja työministeri Anni Sinnemäki.

Ministerit keskustelevat seuraavista asioista: finanssi- ja talouskriisin vaikutusten hallitseminen työllistymistä lisäämällä, työllistymisen edistäminen tehokkaiden työmarkkinauudistusten avulla ja työllistymisen edistäminen aktiivisen sosiaaliturvapolitiikan avulla.

Suomi kannattaa puheenjohtajamaa Ruotsin näkemyksiä sellaisten toimien kehittämisestä, joilla tuetaan ihmisten työmarkkinoille osallistumista ja edistetään työmarkkinoilta syrjäytyneiden uudelleentyöllistymistä. Suomi kannattaa myös näkemystä, jonka mukaan jäsenmaiden välinen kokemusten ja hyvien käytänteiden vaihto tukee työmarkkinaosallistumisen edistämistä.

Suomi pitää tärkeänä, että myös talouskriisin aikana sosiaaliturvajärjestelmää uudistetaan ja että uudistuksilla voidaan vastata pitkän aikavälin haasteisiin. Tällaisia ovat esimerkiksi muutokset, joilla pidennetään työuria ja parannetaan mahdollisuuksia palata töihin.

Epävirallisen neuvoston lounaskeskustelun aiheena on työaikadirektiivi. Puheenjohtajamaa on kiinnostunut jäsenmaiden näkemyksiä siihen halutaanko nykyistä työaikalainsäädäntöä edelleen muuttaa ja mitkä ovat ratkaisuun liittyvät ydinkysymykset.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Merja Huovinen, STM, puh. +358 50 364 7816
Neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka, TEM, puh. +358 50 396 0336


Muualla verkossa

Ruotsin EU-puheenjohtajakauden verkkosivut


Liisa Hyssälä
Sivun alkuun