Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Cipramil-masennuslääkkeelle on lukuisia rinnakkaislääkkeitä

Sosiaali- ja terveysministeriö
25.5.2005 14.10
Tiedote -

Masennuslääke Cipramil ei enää kesäkuun alussa kuulu sairausvakuutuksen kautta korvattaviin lääkkeisiin, koska lääkevalmistajan sille ehdottama hinta oli selvästi korkeampi kuin vaihtokelpoisien lääkkeiden hinta.

Sosiaali- ja terveysministeriöön on tullut huolestuneita tiedusteluja lääkkeitä käyttäviltä potilailta. He ovat huolissaan mahdollisuuksistaan jatkaa lääkitystään sen jälkeen, kun Cipramilia ei enää korvata.

Cipramil on lääkevaihdon piiriin kuuluva lääke ja markkinoilla on kahdeksan sen kanssa vaihtokelpoista lääkettä, jotka ovat huomattavasti halvempia kuin Cipramil. Nämä rinnakkaislääkkeet sisältävät saman määrän samaa vaikuttavaa lääkeainetta, sitalopraamia, kuin alkuperäislääke.

Lääkkeen voi vaihtaa rinnakkaislääkkeeseen apteekissa, ellei lääkäri ole kirjoittanut reseptiin vaihtokieltoa. Jos lääkäri on kirjoittanut kiellon, häntä voi pyytää kirjoittamaan uuden määräyksen jollekin muulle sitalopraamia sisältävälle lääkkeelle.

Taustaksi

Lääkevalmisteen korvaaminen sairausvakuutuksesta edellyttää, että lääkkeiden hintalautakunta on voinut todeta lääkeyrityksen ehdottaman hinnan kohtuulliseksi. Lääkkeiden hintalautakunta tarkistaa hintojen kohtuullisuuden vähintään kerran viidessä vuodessa. Viimeisin hintojen tarkistus on koskenut hermostoon vaikuttavia lääkkeitä, joiden uudet hinnat tulevat voimaan 1.6.2005.

Lisätietoja:

Pääsihteeri, yliproviisori Sinikka Rajaniemi, puh. 040 501 5076

Sivun alkuun