Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Barentsin neuvoston terveys- ja sosiaalialan työryhmä aloittaa

Sosiaali- ja terveysministeriö
9.3.2004 13.55
Tiedote -

Barentsin neuvoston terveys- ja sosiaalialan työryhmän ensimmäinen kokous alkaa Helsingissä keskiviikkona 10. maaliskuuta. Kaksipäiväiseen kokoukseen osallistuu yhteensä 25 osanottajaa pohjoismaista ja Venäjältä, WHO:sta ja muista kansainvälisistä järjestöistä. Kokouksessa käsitellään uuden yhteistyöohjelman toimeenpanoa, hanketoiminnan kehittymistä ja tietopankin kehittämistä. Seuraava kokous pidettäneen Petroskoissa syksyllä 2004.

Terveys- ja sosiaalialan työryhmässä on käytössä ensimmäistä kertaa kaksoispuheenjohtajuus. Sen tarkoituksena on edistää etenkin Venäjän alueiden aktiivista osallistumista Barentsin neuvoston ja työryhmän työhön. Suomen puolelta terveys- ja sosiaalialan työryhmän puheenjohtajana toimii kansainvälisten asiain johtaja Helena Puro. Karjalan puolelta työryhmän puheenjohtajana on johtaja Klara Shevtshenko, Karjalan kuvernöörinviraston yhteydessä toimivasta sosiaali- ja terveysalan kehittämiskeskuksesta.

Terveys- ja sosiaalialan tavoitteet

Yhteistyön tavoitteet ovat: 1) tarttuvien tautien ehkäisy, 2) elämäntavoista johtuvien terveys- ja sosiaalisten ongelmien ehkäisy ja terveellisten elämäntapojen edistäminen ja 3) perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen kehittäminen. Yhteistyöohjelman tavoitteet on linjattu samansuuntaisiksi Pohjoisen ulottuvuuden kumppanuushankkeen tavoitteiden kanssa. Barentsin neuvoston terveys- ja sosiaalityöryhmän työ muodostanee tulevaisuudessa alueellisen erityispanoksen Pohjoisen ulottuvuuden sosiaali- ja terveysalan kumppanuuden puitteissa tapahtuvassa yhteistyössä, joka on paraikaa muotoutumassa.

Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Eeva-Liisa Haapaniemi, puh. (09) 16073926.

Sivun alkuun