Hyppää sisältöön
Media

Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus voimaan 1.2.2022

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.1.2022 13.45
Tiedote 11/2022

Valtioneuvosto on 13. tammikuuta antanut asetuksen Suomen ja Japanin välisen sosiaaliturvasopimuksen voimaantulosta. Sopimus vaikuttaa maiden välillä liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan ja se tulee voimaan 1.2.2022. Sopimuksen voimaantulon myötä sopimusvaltioon lähetetyt työntekijät välttävät kaksinkertaiset eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut.

Sosiaaliturvasopimus vaikuttaa Suomen ja Japanin välillä liikkuneiden ja liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan, erityisesti eläketurvaan. Sopimuksessa määrätään Suomen työeläkkeiden ja Japanin osalta Japanin eläkkeiden maksamisesta toisessa sopimusvaltiossa asuville henkilöille. Lisäksi sopimuksessa määrätään eläke-ja työttömyysvakuutukseen sovellettavasta lainsäädännöstä.

Webinaari sosiaaliturvasopimuksesta 21.1.2022

Sosiaali- ja terveysministeriö, ulkoministeriö, Suomen Tokion-suurlähetystö ja Eläketurvakeskus järjestävät sosiaaliturvasopimuksesta webinaarin 21.1.2022, jossa STM:n ja Eläketurvakeskuksen asiantuntijat kertovat tarkemmin sopimuksen sisällöstä ja vaikutuksista. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta ja ilmoittautumislinkki löytyvät Eläketurvakeskuksen sivuilta linkki nettisivuille.

Lisätietoja

hallitusneuvos Henna Huhtamäki, [email protected]

Sivun alkuun