Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valmiina hidastamaan? Tapaturmapäivää vietetään 13.1.

Sosiaali- ja terveysministeriö 4.1.2017 15.12
Uutinen

Perjantaina 13. tammikuuta järjestettävä Tapaturmapäivä kiinnittää jälleen huomion kiireeseen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin.

Tapaturmapäivää vietetään teemalla hopulle loppu. Kampanja muistuttaa kiireen ja stressin vaikutuksesta tapaturmien syntyyn niin kotona, töissä kuin liikenteessä. Samalla Tapaturmapäivä kannustaa jokaista hidastamaan hetkeksi tahtia.

Osallistu somessa tai työpaikalla

Työyhteisöjä kannustetaan osallistumaan Tapaturmapäivään. Työpaikalla voi järjestää yhteisen kiireettömän hetken ja miettiä samalla keinoja työtapaturmien ehkäisemiseksi. Keskustelun tukena voi käyttää Tapaturmapäivän verkkosivujen materiaalia.

Tapaturmapäivä näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Tapaturmapäivään voi osallistua kuvaamalla oman kiireettömän hetkensä ja jakamalla sen sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hopulleloppu. Osallistuneiden kesken arvotaan Canonin PowerShot SX720 HS -digikamera.

Tapaturmia ehkäistään yhteistyöllä

Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Vuonna 2014 tapaturman seurauksena kuoli Suomessa yhteensä 2 476 ihmistä. Yleisin kuolemaan johtanut tapaturma oli kaatuminen tai putoaminen. Tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn on siis syytä kiinnittää edelleen huomiota.

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995 alkaen. Tapaturmapäivä-kampanjasta vastaa monisektorinen yhteistyöryhmä, jonka puheenjohtaja toimii sosiaali- ja terveysministeriö. Kampanjan viestintää koordinoi Suomen Punainen Risti.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Pirjo Lillsunde (STM), p. 029 516 3177, [email protected] (tavoitettavissa 9.1. alkaen)
suunnittelija Susanna Jussila (Suomen Punainen Risti), p. 020 701 2178, [email protected]