Hyppää sisältöön
Media

Kuntainfo: Kunnille korvataan koronaviruksesta aiheutuneita kustannuksia - valtionavustushakuja valmistellaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.5.2021 8.58
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan valtionavustushakujen avaamista välittömien koronakustannusten korvaamiseen kunnille. Valtionavustushaku on tarkoitus järjestää syksyn 2021 aikana. 

Covid-19-epidemiasta on aiheutunut merkittäviä ylimääräisiä kustannuksia muun muassa kunnille ja sairaanhoitopiireille. Hallitus on luvannut korvata kunnille epidemiasta aiheutuneet välittömät kustannukset sosiaali- ja terveydenhuollossa. 

Vuoden 2021 valtion talousarvioon on varattu yli 1,6 miljardia euroa määrärahaa myönnettäväksi valtioavustuksina kunnille, kuntayhtymille ja Ahvenanmaan maakunnalle. 

Avustuksesta säädetään asetuksella. Lisäksi sovelletaan valtionavustuslakia. Avustuksen myöntävänä valtionapuviranomaisena toimii sosiaali- ja terveysministeriö.

Pääpaino avustushaussa on testauksen ja jäljittämisen, rokottamisen sekä hoidon välittömien kustannusten korvaamisessa. Avustus myönnetään riittävän oikean kohdentumisen tuottavin laskennallisin perustein. Tarkempi korvausmalli ja jakoperusteet ovat valmisteltavina.

Avustuskokonaisuus sovitetaan yhteen hoitovelan kustannusten korvaamiseen liittyvän valmistelun sekä muiden koronapandemian hoitoon myönnettyjen tukien kanssa.

Lisätietoja

Osastopäällikkö Veli-Mikko Niemi, p. 0295 163 425
Johtaja Annakaisa Iivari, p. 0295 163 371
Erityisasiantuntija Kati Hokkanen, p. 0295 163 727
[email protected]

Sivun alkuun