Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Sosiaali- ja terveysministeriö ja ulkoministeriö tiedottavat
Ministeri Saarikko osallistuu YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istuntoon

Sosiaali- ja terveysministeriöUlkoministeriö 12.3.2018 11.11
Tiedote 31

YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (Commission on the Status of Women, CSW) 62. istunto pidetään 12.–23. maaliskuuta New Yorkissa.

Kokouksen pääteemana on maaseudun naiset ja tytöt. Seurantateemana on naisten osallistuminen ja pääsy mediaan sekä tieto- ja viestintäteknologiaan. Suomen prioriteetteina kokouksessa ovat naisten poliittinen osallistuminen, seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet sekä peruspalveluiden yhdenvertainen saatavuus. Lisäksi Suomi edistää vammaisten naisten ja tyttöjen oikeuksia sekä alkuperäiskansojen oikeuksia.

Suomesta istuntoon osallistuu perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon johdolla laaja valtuuskunta, johon kuuluu jäseninä kansanedustajia, ministeriöiden virkamiehiä sekä kansalaisjärjestöedustajia. Ministeri pitää istunnossa Suomen kansallisen puheenvuoron, osallistuu yhteispohjoismaisiin ja EU:n järjestämiin tapahtumiin sekä tapaa YK-järjestöjen johtoa ja muita tasa-arvoasioista vastaavia ministereitä.

Ministeri Saarikko puhuu Suomen järjestämässä sivutapahtumassa, joka käsittelee seksistisen vihapuheen torjumista verkossa.

”Seksistinen vihapuhe verkossa vaikuttaa naisten tasa-arvoiseen poliittiseen osallistumiseen. Siksi vihapuhetta, kuten kaikkea naisiin kohdistuvaa väkivaltaa on torjuttava”, ministeri Saarikko sanoo.

Istunnon verkkosivut: http://www.unwomen.org/en/csw/csw62-2018.

Twitter: #FinlandCSW, #CSW62, #nordicequality

Lisätietoja:

Erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, sosiaali- ja terveysministeriö, p. +358 40 539 5090

Erityisasiantuntija Hanna Onwen-Huma, sosiaali- ja terveysministeriö, p. +358 295 163 233

Avustaja Sofie Sandström, ulkoministeriö, p. +358 295 351 995