Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Räty: Työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyö tukee työkykyä

Sosiaali- ja terveysministeriö
26.11.2014 9.11
Tiedote -

"Työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyö tukee ihmisten työkykyä ja työssä jatkamista. Tästä meillä on tutkittua tietoa", sanoi sosiaali- ja terveysministeri  Laura Räty Kevan Työterveyspäivillä 26. marraskuuta Helsingissä.

Hyvää työterveyshuoltokäytäntöä koskeva uudistettu asetus tuli voimaan tämän vuoden alussa. Asetuksen mukaan työterveyden kulmakivi on juuri yhteistyö työterveyshuollon, työnantajan ja työntekijän välillä. Lisäksi asetus korostaa työntekijän voimavarojen tunnistamista ja tukemista perinteisen riskiajattelun rinnalla.

"Työterveyden haasteet muuttuvat jatkuvasti. Työperäisten riskien hallinnasta on siirrytty työhyvinvoinnin aikakaudelle. Tuntumani on, että työhyvinvointi ja työkyky ovat saman asian kaksi puolta, jotka vaikuttavat koko ajan toisiinsa. Hyvä työelämä ja hyvä terveys luovat perustan työssäolovuosien lisäämiselle, jota tavoittelemme", ministeri Räty totesi.

"Pitkäjänteinen työkyvyn tukeminen alkaa myös tuottaa tulosta. Työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on kääntynyt laskuun. Eläketurvakeskuksen arvioiden mukaan työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyy tänä vuonna alle 20 000 ihmistä, kun pitkään määrä oli 25 000 vuodessa."

Suunta on nyt oikea, vaikka Suomessa jäädään edelleen eläkkeelle aikaisemmin kuin esimerkiksi muissa Pohjoismaissa. Määrätietoista yhteistyötä terveyden ja työkyvyn eteen on jatkettava, jotta tulokset ovat mahdollisimman hyviä niin yksittäisen työntekijän, yritysten kuin yhteiskunnankin kannalta", ministeri Räty korosti.

Lisätietoja

erityisavustaja Ville Sipiläinen, p. 040 7611 558, [email protected]Muualla palvelussamme

Työterveyshuolto
Työterveyshuolto ja työkyvyn ylläpito

Laura Räty