Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien kehittämistä tulee jatkaa

sosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.10.2015 14.11
Uutinen 58/2015

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen projektiryhmä on linjannut, miten sosiaali- ja terveydenhuollon meneillään olevissa tietojärjestelmähankkeissa pitää ottaa huomioon sote-, itsehallinto- ja aluehallintouudistuksen tavoitteet.

Valtiovarainministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön käsityksen mukaan sote-uudistuksen aikana on tarpeen ja myös suositeltavaa jatkaa määrätietoisesti uudistuksen tavoitteita tukevia toiminnallisia kehittämishankkeita sekä niihin liittyviä sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmähankkeita. Tällä tavoin Sote-tieto hyötykäyttöön -strategian mukainen tavoitetila olisi mahdollisimman laajalti toteutunut uusilla itsehallintoalueilla vuonna 2020. Tarvittavat hankinnat tulee kuitenkin tehdä mahdollisimman laajassa yhteistyössä, suunnitelmallisesti ja koordinoidusti kansallisesti ohjattuna, jotta päällekkäisiä tai siirtymäkauden jälkeen tarpeettomia investointeja ei tehdä.

Digitalisaatio, ICT-palvelut ja tietohallinto -ryhmän tehtävänä on valmistella ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon ohjauksesta sekä kansallisella että alueellisella tasolla. Ryhmä laatii myös ehdotukset siitä, miten erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalvelujen integraatiota toteutetaan uudistuksessa sekä miten jo ennakkoon varmistetaan se, että vireillä olevat hankinnat tukevat uudistusta.

Tulevilla sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuussa olevilla itsehallintoalueilla on oikeus päättää tietojärjestelmäratkaisuistaan ja vastuu niiden kehittämisestä ja ylläpidosta. Sosiaali- ja terveysministeriö tai valtiovarainministeriö ei voi antaa ennakkoon sitoumuksia niiden puolesta.

Lisätiedot

kehittämispäällikkö Maritta Korhonen, p. 0295 163 344
projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, p. 0295 163 012

Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia

Sivun alkuun