Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä palvelusetelistä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 26.6.2003 16.00
Puhe -

Kuntien palvelujen järjestämistapoihin tarvitaan nykyistä laajempaa kirjoa. Palveluseteli antaa uusia mahdollisuuksia ja monimuotoisuutta palvelujen järjestämiseen. Palvelusetelin käyttöönotto lisää yrittäjyyttä ja parantaa työllisyyttä. Erityisen piristysruiskeen seteli voi antaa naisyrittäjyydelle, toteaa peruspalveluministeri Liisa Hyssälä puhuessaan Keskustan tilaisuudessa Turun Hirvensalossa torstaina 26. kesäkuuta.

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan parhaillaan lakia palveluseteleistä. Hyssälä korostaa, että palvelusetelillä ei luoda uusia palvelujen järjestämisvelvoitteita kunnille. Seteli on uusi palvelujen järjestämistapa muiden vaihtoehtojen rinnalla

Palvelusetelit lisäävät asiakaslähtöisyyttä. Kuntalainen voi nykyistä vapaammin valita, mistä tarvitsemansa palvelun hankkii. Hyssälän mielestä palvelusetelillä voidaan lisätä vanhusväestön mahdollisuuksia selviytyä itsenäisesti ja hallita omaa elämäänsä. Palvelusetelillä pyritään siihen, että asiakas saisi palvelunsa kotiin vaivattomammin, joustavammin ja omien tarpeidensa mukaisesti.

Liisa Hyssälä
Sivun alkuun