Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM teettää täydentävän selvityksen Fimean alueellistamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriö
18.8.2015 9.47
Tiedote 135/2015

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä on asettanut Fimean alueellistamisen jatkoselvitysryhmän ajalle 1.9.2015–31.1.2016. Työryhmä laajentaa keväällä tehtyä selvitystä keskittymällä Fimean tehtäviin ja asemaan osana valtionhallintoa, kansainväliseen rooliin sekä rahoitukseen.

Työryhmä pohtii Fimean nykyisiä tehtäviä ja niiden muutostarpeita. Lisäksi tehtävänä on arvioida, millainen Fimean rooli olisi hallitusohjelman mukaisissa alue- ja keskushallinnon uudistuksissa.

Toimeksiannon mukaan hyvän lääke- ja lääkitysturvallisuustason säilymiseen ja lääketutkimuksen sekä innovaatiotoiminnan edellytysten parantamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tavoitteena on selvittää, miten Fimean yhteistyö muiden toimijoiden kanssa tulisi organisoida ja miten varmistetaan Fimean kyky kilpailla kansainvälisistä toimeksiannoista.

Lisäksi kartoitetaan alueellistamisesta tähän mennessä aiheutuneita kokonaiskustannuksia ja millaisia kustannuksia syntyisi niin alueellistamisen jatkamisesta nykyisellä aikataululla kuin toimintojen uudelleenjärjestämisestäkin. Ryhmän tulee myös arvioida, onko Fimean nykyinen rahoituspohja tarkoituksenmukainen.

Selvityksen tekevät professori Risto Huupponen (Turun yliopisto), sairaala-apteekkari Joni Palmgrén (Satakunnan sairaanhoitopiiri), hallintoylilääkäri Miia Palo (Rovaniemen kaupunki) sekä tutkimus- ja kehitysjohtaja Reijo Salonen (Orion Oy).

Professorit Kinnunen ja Malmi selvittivät keväällä 2015, miten Fimean alueellistaminen on edennyt, miten alueellistaminen on vaikuttanut Fimean kykyyn hoitaa tehtäväänsä sekä mitä mahdollisuuksia ja erilaisia vaihtoehtoja Fimealla on ollut toteuttaa alueellistamispäätöksen tavoitteet.

Lisätiedot

ylijohtaja Kirsi Varhila, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 0295 163 338
johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 0295 163 382
sähköpostiosoitteet: [email protected]

Sivun alkuun