Hyppää sisältöön
Media

Koronavirusepidemiatilanne on vakaa – Tilannetta seurataan tarkasti

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.7.2020 11.06
Tiedote

Koronavirusepidemiatilanne on pysynyt Suomessa vakaana. Viimeisen seurantaviikon aikana (13.-19.7.2020) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 40 uutta tapausta. Tapausten määrä on samalla tasolla kuin kahdella edellisellä viikolla. 

Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin. Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut jäljitetään huolella, ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti.

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,55 - 0,95 (90 prosentin todennäköisyysväli). Tämä tar-koittaa sitä, että vaikka uusien koronavirustartuntojen laskusuunta on pysähtynyt, tilanne on valtakunnallisella tasolla vakaa.

Viimeisellä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty hieman enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Positiivisten covid-19-tapausten osuus testatuista näytteistä on pysynyt matalana. 

Uusin mallinnus- ja tilannekuvaryhmän raportti sekä aiemmat raportit ovat THL:n sivuilla:

Suomessa on 22.7.2020 mennessä todettu 7 362 koronavirustapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 328. Parantuneita arvioidaan olevan 6 920 eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Sairaalahoidossa oli 22.7.2020 vain 4 potilasta, eikä heistä kukaan ollut tehohoidossa

Testaaminen nyt tärkeintä

Koska koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia puretaan asteittain, aktiivista testausta on jatkettava, jotta kaikki tartuntaketjut saataisiin tunnistettua ja katkaistua ajoissa. 

Suositus onkin, että jokainen, jolla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, hakeutuisi laboratoriotesteihin. Lisää testeihin hakeutumisesta:

Lisätietoja

Johtaja Mika Salminen, THL, [email protected] (epidemiatilanne)
Ylilääkäri Tuija Leino, THL, [email protected] (THL:n mallinnustiimi)
Strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, STM, yhteydenottopyynnöt tekstiviestillä, p. 050 3310 314 (tilannekuva- ja mallinnusryhmä)

Sivun alkuun