Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valvira har öppnat centralregistret över yrkesutbildade personer inom socialvården

Social- och hälsovårdsministeriet
18.8.2016 12.27
Nyhet

JulkiSuosikki-registret är klart, och de första registrerade yrkesutbildade personerna inom socialvården finns nu i söktjänsten, som är öppen för allmänheten. Informationstjänsten ger dig möjlighet att kontrollera en yrkesutbildad persons yrkeskompetens. Uppgifterna uppdateras en gång i dygnet.

Registret grundades för att var och en ska kunna kontrollera, att en yrkesperson inom socialvården har en sådan utbildning som krävs för uppgiften.

Valvira har nu registrerat cirka 300 yrkespersoner inom socialvården. I framtiden kan ingen vara fast anställd som socialarbetare, socionom eller geronom utan legitimation, eller använda yrkesbeteckningen närvårdare, hemvårdare eller vårdare av utvecklingshämmade utan att först ha blivit registrerad i Suosikki.

Yrkesutbildade personer inom socialvården har tid till slutet av år 2017 att ansöka om legitimation eller rätt att använda skyddad yrkesbeteckning. Samtliga yrkesutbildade personer inom socialvården kommer att vara införda i registret i början av år 2018 när övergångsperioden är slut.

JulkiSuosikki-registret

Läs mer

Valviras pressmeddelande (18.8.2016): JulkiSuosikki-registret är i bruk – de första yrkesutbildade personerna inom socialvården är nu registrerade

Sivun alkuun