Hyppää sisältöön
Media

Suomalaisille työpaikoille tunnustusta työhyvinvoinnin parantamisesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2015 12.26
Tiedote

Kaksi suomalaista työpaikkaa on menestynyt Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston järjestämässä kansainvälisessä kilpailussa, jossa palkittiin työstressin ja psykososiaalisten riskien hallintaa kehittäneitä työpaikkoja.

Palkinnon sai tamperelainen Fastems Oy Ab, joka on tietoisesti rakentanut organisaatiokulttuuriaan tukemaan henkilöstön hyvinvointia ja yhteishenkeä. Yrityskulttuurin muuttamiseen on osallistunut koko henkilöstö sekä Suomessa että ulkomailla. Yrityksen toimiala on tehdasautomaatio.

Fastems on vuosittain yhdessä työterveyshuollon kanssa valinnut henkilöstöstä kohderyhmän, jonka kokemuksia on systemaattisesti kartoitettu kysymällä, mikä toimii, mikä ei toimi ja mitä pitäisi parantaa. Sen jälkeen on yhdessä pohdittu, mitä asioita kehittämällä työn kuormittavuuden kokemukseen pystytään vaikuttamaan eniten, ja sovittu kehittämistoimenpiteet. Työhyvinvoinnin parantuessa myös yrityksen tulos on parantunut.

Kunniamaininta myönnettiin Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle. Se on vuodesta 2008 lähtien kehittänyt omaa työhyvinvointiohjelmaa, jossa on menossa jo kolmas kausi. Sen pääteemana on sujuva työ ja sen mahdollistaminen. Tavoitteena on, että jokainen työntekijä ottaa vastuun omasta työkyvystään ja työnantaja puolestaan aktivoi sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Työsuojelun riskienarviointiin on lisätty psykososiaaliset kuormitustekijät, joita kartoitetaan yksiköiden henkilökunnan itsearviointina.

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän suunnitelmallisen kehittämisen ansiosta sairauspoissaolot ja työtapaturmat ovat kääntyneet laskuun ja työtyytyväisyys on parantunut.

Kilpailu on osa Terveellinen työ -kampanjaa, jonka teemana on vuosina 2014-2015 Stressi hallinnassa!

Terveellinen työ - hyvän käytännön palkinnot (EU-OSHA)

Lisätietoja

Ylitarkastaja Hannu Stålhammar, STM, p. 050 575 2151, etunimi.sukuni[email protected]
HR Manager Torsti Tulenheimo, Fastems Oy Ab, p. 050 568 5003, [email protected]
Työhyvinvointipäällikkö Katri Mannermaa, Satakunnan sairaanhoitopiirin ky, p. 044 707 7754, [email protected]

Sivun alkuun