Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi ohjauskirjeen tartuntatautilain muutosten palvelujen tarjoajan velvoitteiden valvonnasta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.3.2021 16.35
Tiedote 53/2021

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut 5.3.2021 ohjeen 22. helmikuuta voimaan tulleen tartuntatautilain palvelujen tarjoajalta edellyttämien velvoitteiden valvonnasta. Lainmuutoksessa säädettyjen velvoitteiden valvonta jakautuu useammalle viranomaiselle: kunnalle, aluehallintovirastolle ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille. Valvontaa voivat tukea myös kunnan terveydensuojelu- ja elintarvikevalvontaviranomainen.

Valvontaviranomaisten on tarpeen suunnitella yhdessä, miten lain valvonta käytännössä hoidetaan. On tärkeää, että viranomaiset huolehtivat yhteystietojen jakamisesta keskenään siten, että valvontaan liittyvä tiedonvaihto on sujuvaa. Lisäksi viranomaisten pitää pyrkiä edesauttamaan lain valvontaa yhteistyönä.

Tartuntatautilain 22.2.2021 voimaan tulleissa muutoksissa on säädetty palvelujen tarjoamisen edellytyksistä koronavirusepidemian aikana. Laissa säädetään palvelujen tarjoamisesta siten, että niitä voidaan tarjota turvallisesti asiakkaille ja toimintaan osallistuville niin, että uusien tartuntojen leviämistä voitaisiin mahdollisimman tehokkaasti estää. 

Lisätietoja:

Johtaja Jari Keinänen, STM, [email protected]
Neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola, STM, [email protected] (paikalla 8.3.2021)
ylijohtaja Jarkko Saarimäki, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, [email protected]
ylijohtaja Esko Ranto, OKM, [email protected]

Sivun alkuun