Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mattila: Käytännön sote-muutoksen tekee henkilöstö

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.10.2017 10.04
Tiedote 130/2017

Sosiaali- ja terveydenhoitoalan henkilökunta on avain onnistuneeseen sote-uudistukseen, koska he luovat onnistuneen asiakassuhteen, uskoo sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Osaava vuorovaikutus sitouttaa asiakkaan paremmin hoitoon ja palveluihin, jolloin myös toiminta on vaikuttavampaa ja tehokkaampaa.

Sote-uudistus vaikuttaa useimpien sote-ammattilaisten työhön. Suomen väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen korostavat moniammatillisen yhteistyön merkitystä. Jotta muutos onnistuu, on vahvistettava sekä ammatillista johtamista että henkilökunnan osallistumista.

- Vahvistamalla sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta voidaan aikaisempaa paremmin tukea henkilöstön työtä sekä heidän ammatillista kehittymistään ja verkostoitumistaan, tiivisti ministeri Pirkko Mattila puheessaan tiistaina 3. lokakuuta sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn Kouvolassa järjestetyssä esimieskoulutuksessa.

Ministeri Mattila muistutti, että sote-uudistusta tehdään koko Suomen kansaa varten, jotta meillä kaikilla olisi tulevaisuudessa aiempaa yhdenvertaisemmat sosiaali- ja terveyspalvelut.

Lisätietoja

sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan erityisavustaja Kari Synberg, p. 050 574 2297

Sivun alkuun