Hyppää sisältöön
Media

Asetusluonnos Kanta-palvelujen käyttömaksuista lausuntokierrokselle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.6.2021 16.20
Tiedote 185/2021

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) pyytää lausuntoja luonnoksesta sosiaali- ja terveysministeriön asetukseksi valtakunnallisten tietojärjestelmäpalvelujen käyttömaksuista vuosille 2022–23.

Valtakunnallisten tietojärjestelmäpalvelujen eli Kanta-palvelujen käyttö on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelunantajille ja apteekeille maksullista. Maksuista säädetään laissa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaissa. Maksujen määrästä säädetään sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella.

Käyttömaksuja on peritty jo usean vuoden ajan vuosittain annettujen asetusten perusteella. Lausuntopyynnön kohteena oleva uusi asetus on suunniteltu kaksivuotiseksi vuosille 2022–23. Pidemmän aikavälin asetuksella on tavoitteena parantaa maksujen ennakoitavuutta. Lisäksi uudessa asetuksessa maksajien joukkoa esitetään laajennettavaksi kaikkiin Kanta-palveluihin liittyneisiin terveydenhuollon palvelunantajiin ja apteekkeihin.

Annetut lausunnot otetaan huomioon asetuksen viimeistelyssä. Annetut lausunnot ovat julkisia. Lausunnot pyydetään toimittamaan 15.8.2021 mennessä.

Kirjallisen lausunnon voi myös lähettää sähköisesti osoitteeseen [email protected] Saatteessa pyydetään mainitsemaan asianumero VN/2027/2021.

Postitse lausunnon voi toimittaa osoitteeseen: sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO

Lisätietoja

erityisasiantuntija Anna Kärkkäinen, [email protected]
 

Sivun alkuun