Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suomalainen vastuullisuus kysyttyä Kiinan terveysmarkkinoilla

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.10.2016 10.16
Tiedote 169

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula luotsaa suomalaisen yritysvaltuuskunnan Team Finland -matkaa Shanghaissa 17.–21. lokakuuta. Ministerin matkaan osallistuvat yritykset edustavat suomalaista huippuosaamista terveysteknologian, terveyspalveluiden sekä jatkokoulutuksen alalla.

Kiinassa suomalainen osaaminen ja suomalaiset arvot, kuten vastuullisuus, ovat arvossaan. Kiinan viisivuotissuunnitelman painopisteenä on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä kehitys. Vastuullinen yritystoiminta tukee tätä painotusta.

Kiinan terveysmarkkinat kasvavat ennätysvauhtia väestön ikääntyessä. Muun muassa vanhuksille suunnattujen palveluiden ja laitteiden kysyntä nousee maassa nopeasti. Vanhuspalveluille on kysyntää kun Kiinassa halutaan parantaa kotona tapahtuvaa vanhustenhoitoa. Kiinassa on perinteenä että jälkipolvet huolehtivat iäkkäistä sukulaisista.
 
Team Finland -matkan tarkoituksena on avata suomalaisyrityksille ovia Kiinan valtavilla markkinoilla. Samalla suomalaiselle terveys- ja hoivaviennille avautuu mahdollisuuksia uusiin kumppanuuksiin ja kaupantekoon Kiinassa. Kiinassa toimii jo yli 400 rekisteröityä suomalaisyritystä.

Matkan aikana ministeri Rehula tapaa Pekingissä myös Kiinan siviiliministeriön vastinparinsa. Ministerit keskustelevat muun muassa Suomen eläkeuudistuksesta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksesta.

Lisätietoja

ylitarkastaja Anni Kaukoranta, p. +358 2951 63558

Sivun alkuun