Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatiotutkimukseen myönnetty rahoitusta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2022 12.27
Tiedote
Mies astuu sisään terveyskeskukseen

Sosiaali- ja terveysministeriö on osoittanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle 1 850 000 € sote-integraatiotutkimusta varten.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen myötä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen yhteensovittaminen siirtyy hyvinvointialueiden vastuulle. Palveluintegraatio edellyttää muutoksia systeemi-, työntekijä- ja asiakastasolla. Integraatiosta on kansallisesti ja kansainvälisesti varsin vähän tutkimusnäyttöä. 

Sosiaali- ja terveysministeriö on osoittanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle 1 850 000 € sosiaali- ja terveydenhuollon integraatiotutkimuksen toteuttamiseen vuosina 2022–2023. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon integraation vaikuttavuudesta ja kustannusvaikuttavuudesta, hyvinvointialueiden organisoitumisen ja integraation johtamisen näkökulmista sekä integraation toteutumisesta eri asiakasryhmissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toteuttaa tutkimuksen yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ja koordinoi tutkimuskokonaisuutta.

Lisätietoa

erityisasiantuntija Erja Mustonen, [email protected]

Sivun alkuun