Hyppää sisältöön
Media

Muutoksia ravitsemisliikkeiden rajoituksiin useissa maakunnissa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.7.2021 13.23
Tiedote 211/2021
Ihmisiä ravintolan terassilla

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Asetus tulee voimaan 31.7.2021.

Ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Satakunnan maakunnissa. Aikaisemmin asetetut kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat edelleen voimassa Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 % asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla. 

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Pohjanmaan, Etelä-Karjalan ja Lapin maakunnissa 31.7. lukien: Ei erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa perustasolla ja kiihtymisvaiheen alueilla.

Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Alueellista epidemiatilannetta tarkastellaan uudelleen ensi viikon kuluessa ja rajoituksia muutetaan alueiden epidemiatilanteen mukaisesti.

Lisätietoja:

Tuula Helander, johtaja, p. 0295163480, [email protected]

Sivun alkuun