Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

MastDo haastaa suomalaiset työpaikat

Sosiaali- ja terveysministeriö
12.11.2010 11.19
Tiedote -

MastDo

Välitetäänkö Suomessa työntekijöiden jaksamisesta? Toimivatko työpaikat työkyvyn edistämiseksi suunnitelmallisesti?

Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoima MastDo-kampanja haastaa suomalaiset arvioimaan, kuinka hyvin heidän työpaikkansa toimii. Mukaan on haastettu valtakunnallisesti Suomessa toimivia yrityksiä ja muita työnantajia.

Haasteen tavoitteena on kannustaa työpaikat ottamaan selvää, kuinka työkykyyn ja työhyvinvointiin voidaan vaikuttaa. Miten työkykyä tuetaan? Miten hyvin tunnetaan ne joustavat mahdollisuudet, joita voidaan tarjota työkyvyn alentuessa, ja miten niitä osataan hyödyntää?

Työhyvinvointi ja tulevaisuuden haasteissa jaksaminen on kaikkien yhteinen tehtävä, siksi mukaan kutsutaan sekä työnantajat että työntekijät. Henkilöstö arvioi äänestämällä työpaikkansa toimintatapoja työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Äänestys on reaaliaikainen ja haastekampanjan sivulla on lista parhaiten sijoittuneista organisaatioista kahdessa sarjassa kokoluokan mukaan.

Haasteessa työpaikkoja kannustavat

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, Kunnallinen työmarkkinalaitos
Toimitusjohtaja Jussi Järventaus, Suomen Yrittäjät
Puheenjohtaja Lauri Lyly, SAK
Puheenjohtaja Mikko Mäenpää, STTK
Toimitusjohtaja Mikko Pukkinen, Elinkeinoelämän keskusliitto
Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula
Työministeri Anni Sinnemäki
Työmarkkinajohtaja Teuvo Metsäpelto, Valtion työmarkkinalaitos
Puheenjohtaja Matti Viljanen, Akava

Haastekampanja on käynnissä 10.12.2010 saakka. Tiedot kampanjan toteutuksesta löydät osoitteesta

MastDo Haaste

Vuosittain noin 4 000 suomalaista jää masennuksen takia työkyvyttömyyseläkkeelle. Tämä määrä on liian suuri menetys niin työntekijöille, yrityksille kuin yhteiskunnallekin.

Keinot ovat jo olemassa. Lainsäädännön, tiedotuksen ja koulutuksen avulla työyhteisöjä kannustetaan ennaltaehkäisevään työhön tarpeettoman pitkien sairauslomien ja työkyvyttömyyseläkkeiden vähentämiseksi. Mutta mitä työpaikkojen pitäisi tehdä, ja mitä keinoja on tarjolla? Näihin kysymyksiin vastaa sosiaali- ja terveysministeriön, työmarkkinajärjestöjen sekä terveys- ja sosiaalijärjestöjen yhteiskampanja.

MastDo

MastDo jakaa tietoa sekä työntekijöille että työnantajille ja aktivoi heitä oman työyhteisönsä itsearviointiin: Selvää tekstiä, valmiita listoja ja suomalaisille sopivaa kannustusta työhyvinvoinnin lisäämiseen ja joustaviin työkäytäntöihin.

Presskit

Mastdo-sivujen mediasivulla on taustamateriaalia median käyttöön

Media (MastDo)

Lisätietoja

projektikoordinaattori Kirsi Hakala, Masto-hanke masennusperäisen työkyvyttömyyden vähentämiseksi, p. (09) 160 73234, [email protected]Muualla verkossa
Sivun alkuun