Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Rehulan tasa-arvoteko: Kuntien liikuntavuorojen jakautumista sukupuolten kesken selvitetään

Sosiaali- ja terveysministeriö
29.6.2017 11.08
Tiedote 98

Tasa-arvoasioista vastaava, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen omalla tasa-arvoteolla. Naisjärjestöjen keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan hanke on kerännyt jo kymmeniä tasa-arvotekoja ympäri Suomea.

Tasa-arvotekona ministeri Rehula haluaa selvittää liikuntavuorojen jakautumista kunnissa tyttöjen ja poikien sekä naisten ja miesten kesken. Rehulan mukaan on tärkeä selvittää tasa-arvon toteutumista liikuntatoimen rahanjaon yhteydessä, sillä julkisessa tasa-arvokeskustelussa nostetaan usein esiin se, että tytöt ja naiset saavat huonoimmat ajat kuntien liikuntapaikoissa.

Ministeri Rehulan tilaama selvitys liikuntavuorojen jakautumisesta kunnissa toteutetaan syksyllä 2017.

Liikunnassa, kuten muillakin sosiaalisilla alueilla, on epävirallisia sukupuolijärjestelmiä, jotka tuottavat erilaisia rooleja miehille ja naisille ja heikentävät naisten asemaa urheilukulttuurissa.

Yksi esimerkki sukupuolijärjestelmästä suomalaisten nuorten arkielämästä on näkemys siitä, että liikuntavuoroja jaetaan kunnissa epätasa-arvoisesti riippuen siitä onko kyseessä tytöille vai pojille tyypillisistä lajeista.        
 
Sukupuolten välinen tasa-arvo on suomalaisen yhteiskunnan perusarvo. Tasa-arvo ja sen edistäminen on ollut kiinteä osa myös liikuntapolitiikkaa jo viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan.

Lisätietoja:

perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, p. 040 5395 090