Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Huovinen terveysuhkia käsittelevään kokoukseen Washingtoniin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.9.2014 5.43
Tiedote -

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen osallistuu kansainvälisen terveysturvallisuutta edistävän kumppanuuden, Global Health Security Agendan, kokoukseen Washingtonissa 25.-26. syyskuuta. Kokouksessa käsitellään muun muassa Länsi-Afrikan Ebola-tilannetta.

 

Matkan aikana ministeri Huovinen tapaa myös amerikkalaisen kollegansa terveysministeri Sylvia Burwellin. Tapaamisessa ministerit keskustelevat muun muassa terveyspalveluiden uudistuksista USA:ssa ja Suomessa.

Terveysturvallisuutta edistävän kumppanuuden kokoukseen osallistuu yli 200 asiantuntijaa yhteensä 45 maasta ja kahdeksasta kansainvälisestä järjestöstä. Hankkeessa ovat mukana Euroopan unioni, Maailman terveysjärjestö WHO, YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO sekä Maailman eläintautijärjestö OIE.

Terveyshankkeen tavoitteena on ehkäistä epidemioita, jakaa tietoa sekä havaita ja vastata terveysuhkiin ajoissa. Lähtökohtana ovat kansainväliseen liikkuvuuteen ja uusiin ajankohtaisiin tartuntatautiuhkiin liittyvät terveyshaasteet, kuten Ebola ja MERS-koronavirus.

"Voimme kaikki sitoutua Ebola-kriisin ratkaisemiseen toteuttamalla WHO:n kansainvälistä terveyssäännöstöä ja edistämällä terveyssäännöstön käyttöönottoa kansainvälisellä tasolla. Terveysuhkia torjutaan parhaiten vahvistamalla perusterveydenhuoltoa kaikissa maissa ennen epidemioiden puhkeamista", ministeri Huovinen sanoo.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Outi Kuivasniemi STM, p. +358 50 4350 269

GHSA Susanna Huovinen
Sivun alkuun