Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjautumisen perusteet -hankkeen työskentely etenee

Sosiaali- ja terveysministeriö
1.6.2021 15.11
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiantona käynnistyi alkuvuodesta lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjautumisen perusteet -hanke osana kuntoutuksen uudistamista. 

Hankkeen tavoitteena on valmistella työ- ja toimintakyvyn arviointiin perustuvat valtakunnalliset asiakaslähtöiset, oikea-aikaiset, yhdenvertaiset ja vaikuttavat terveydenhuollon lääkinnälliseen kuntoutuspalveluihin ohjautumisen perusteet. Työskentelyn lopputuloksena valmistuu kuntoutukseen ohjausta parantavat ohjeet lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Ensimmäisenä työskentelynsä on aloittanut lasten kuntoutusta työstävä työryhmä. Myös kuulon ja näön kuntoutuksen työryhmät voivat pian aloittaa valmistelemaan kuntoutukseen pääsyn perusteita. Aikuisten, työikäisten sekä jo vanhuuseläkkeellä olevien kuntoutusta käsittelevien työryhmien työskentely alkaa kesälomien jälkeen. Työryhmät koostuvat asiantuntijoista eri puolilta Suomea sekä Vammaisfoorumin nimeämistä edustajista. 

Hanketta tullaan esittelemään webinaareissa syksyn aikana ja ohjeesta järjestetään kommentointikierros vuodenvaihteessa 2021-2022.

STM on nimennyt hankkeelle ohjausryhmän. Projektin johtajana toimii kuntoutusylilääkäri, professori Mauri Kallinen Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä ja projektipäällikkönä Ulla Kolomainen Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä. Hanke ajoittuu vuosille 2021-2022. 

Lisätietoja

Anne Kanto-Ronkanen, erityisasiantuntija, [email protected], p. 029 516 3153, 050 472 0653
Ulla Kolomainen, projektipäällikkö, [email protected], p. 014 269 2129, 050 306 1627

Sivun alkuun