Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtionavustusten haku yhteistyöalueille Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeita koskeviin koordinointitehtäviin

Sosiaali- ja terveysministeriö
8.10.2021 14.46
Tiedote 294/2021

Sosiaali- ja terveysministeriö avaa 8.10.2021 yhteistyöalueilla tehtävää alueellista kehittämistä ja koordinaatiota koskevan valtionavustushaun. Rahoituksen enimmäismäärä on 12 500 000 euroa. Valtionavustusta voivat hakea yliopistollisten sairaaloiden sairaanhoitopiirit. Haku päättyy 4.11.2021.

Rahoituksen tavoitteena on kehittää alueellista psykoterapeuttisten ja psykososiaalisten menetelmien arviointia. Tavoitteena on myös tukea osaamisen ylläpitoa osana hoito- ja palveluketjuja ja -kokonaisuuksia. Tarkoituksena on vakiinnuttaa alueellinen koordinaatio näyttöön perustuvien menetelmien käyttöönotossa ja ylläpidossa.

Rahoitus täydentää Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan ohjattua mielenterveysstrategian rahoitusta. Määrärahalla pyritään myös lieventämään koronavirustilanteesta lapsiin ja nuoriin aiheutuneita vaikutuksia.

Lasten ja nuorten vaativien palvelujen osaamis- ja tukikeskusten on määrä tukea verkostomaisella toimintatavalla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia siten, että ne lapset, nuoret ja perheet, joilla on monialaisten, integroitujen palvelujen tarve, saavat tarvitsemansa tuen ja palvelun.

Nykyisin erilliset ja yksittäiset palvelut eivät riitä vastaamaan kaikkien lasten, nuorten ja perheiden tarpeisiin. Osa osaamis- ja tukikeskusten kohtaamista tapauksista ovat niin harvinaisia, että asiantuntijuutta ja apua tilanteisiin on mahdollisesti olemassa vain yhdellä yhteistyöalueella. Tällaisissa tapauksissa asiantuntijaverkosto voi toimia valtakunnallisella tasolla.

Haku liittyy parhaillaan käynnissä olevaan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeiden täydentävään valtionavustushakuun.

Lisätietoja 

erityisasiantuntija Kirsi Paasovaara, p. 0295 163 012,  [email protected], ylilääkäri Ritva Halila, p. 0295163420, [email protected], lääkintöneuvos Helena Vorma, Asiakkaat ja palvelut -osasto, p. 02951 63388, [email protected]

Sivun alkuun