Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Rehula: Hallituksen tasa-arvo-ohjelman valmistelu hyvässä vauhdissa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.10.2015 14.50
Tiedote 154/2015

”Uuden hallituksen aloittaessa tuotiin esiin huoli siitä, ettei hallitusohjelmaan ole kirjattu tasa-arvotavoitteita eikä mainintaa tasa-arvo-ohjelmasta. Haluan nyt tehdä selväksi, että hallitus valmistelee tasa-arvo-ohjelman, johon kootaan tärkeimmät sukupuolten tasa-arvon edistämistavoitteet ja toimet. Haluamme luoda ohjelmasta napakan paketin, jossa on selkeitä toimia ja joissa hallituksella on mahdollisuus edetä. Tasa-arvo-ohjelma annetaan vielä tänä vuonna”, totesi tasa-arvoasioista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula puhuessaan tänään Tasa-arvopäivillä Helsingissä.

Tasa-arvo-ohjelman valmistelu käynnistyi syyskuussa pidetyssä työpajassa, jossa kuultiin tasa-arvotoimijoiden ja kansalaisjärjestöjen näkemyksiä siitä, mitkä asiat ovat kaikkein tärkeimpiä hallituksen tasa-arvo-ohjelmaa valmisteltaessa. Sosiaali- ja terveysministeriössä on jatkettu ohjelman valmistelua työpajan tulosten pohjalta.

”Järjestöjen ja muiden tasa-arvotoimijoiden osallistuminen tasa-arvo-ohjelman valmisteluun on erittäin tärkeää. Yhteistyötä ohjelman valmistelussa ja toimenpiteiden suunnittelussa onkin tarkoitus jatkaa”, sanoi Rehula.

Ministeri Rehula ei allekirjoita väitettä siitä, että nykyinen hallitus ei olisi riittävästi ottanut huomioon suunnitelmien ja päätösten vaikutuksia naisiin ja miehiin. 

”Sukupuolivaikutuksia on jo alustavasti arvioitu, ja arvioita täsmennetään sitä mukaa kun päätökset täsmentyvät ja lainvalmistelu etenee.”  

Lisätietoja

Erityisavustaja Eeva Salmenpohja, p. 050 571 9239, [email protected]

Sivun alkuun