Hyppää sisältöön
Media

Maahanmuuton terveysulottuvuus epävirallisen terveysministerikokouksen agendalla

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 24.9.2015 11.15
Tiedote 146

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula osallistuu epäviralliseen terveysministerikokoukseen 24.-25. syyskuuta Luxemburgissa. Kokouksessa käsitellään muun muassa terveyttä eurooppalaisessa talouspolitiikassa, maahanmuuton terveysulottuvuutta sekä potilasdirektiiviä.

Terveysministerit keskustelevat potilasdirektiivin tähänastisista tuloksista, sekä siitä mitä mahdollisia kansallisia ja EU-tason toimia tarvitaan sen tehostamiseksi. Potilasdirektiivi vahvistaa potilaan oikeuksia ja edellytyksiä saada hoitoa toisessa EU:n jäsenvaltiossa. Maahanmuutto on noussut asialistalle tämänhetkisen pakolais- ja maahanmuuttotilanteen vuoksi.

Kokouksen yhteydessä ministeri Rehula tapaa terveyskomissaari Vytenis Andriukaitiksen. Tapaamisessa käsitellään muun muassa antibioottiresistenssiin liittyvä eläinlääkeasetusta, sekä maailmanlaajuista GHSA -terveysturvallisuusohjelmaa, jossa Suomi on puheenjohtajana.

Ministeri Rehula tapaa kahdenvälisissä neuvotteluissa myös Ruotsin terveysministerin Gabriel Wikströmin ja Norjan terveysministeri Bent Höien. Ministeritapaamisten aiheina ovat muun muassa alkoholistrategia ja pohjoismainen yhteistyö kliinisten lääketutkimusten eettisessä arvioinnissa.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Pirjo Pietilä-Kainulainen p. +358 2951 63259

Sivun alkuun