Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Reformeringen av landskapens barn- och familjetjänster startar med ett gemensamt seminarium

Social- och hälsovårdsministeriet
18.1.2017 12.42 | Publicerad på svenska 20.1.2017 kl. 11.37
Nyhet

Landskapens projekt som reformerar barn- och familjetjänsterna inleds just nu. Regeringens spetsprojekt programmet för utveckling av barn- och familjetjänster samlar representanter för 19 regionala projekt samt andra centrala aktörer till ett seminarium som hålls i Helsingfors den 26–27 januari.

”Vid seminariet skapar vi en gemensam helhetsbild av utvecklingen, bekantar oss med projekthelheter från de olika landskapen, planerar stöd till utvecklingen och diskuterar dessa. Målet med seminariet är också att sporra projektens aktörer till att målmedvetet verkställa utvecklingsprogrammen samt till att utbyta information, samarbeta och bilda nätverk mellan projekten”, berättar projektchef Hanne Kalmari.  

Familje- och omsorgsminister Juha Rehula beviljade några dagar före jul landskapens och huvudstadsregionens projekt totalt 19 miljoner euro i statsunderstöd för det reformarbete som gäller tjänsterna. Utvecklingshelheter är främjande av en verksamhetsmodell med familjecentrum, tjänster för välbefinnande i samband med skolan samt reformering av tjänsterna på specialnivå och allra mest krävande nivå. Med finansieringen stöds också främjande av en verksamhetskultur som baserar sig på kunskap och barnets rättigheter.

Följ en presentation av projekten i direktsändning

Torsdagens (26 januari) program börjar kl. 10.00 med ett anförande av Maria Kaisa Aula som är ordförande för utvecklingsprogrammets styrgrupp. Efter det presenteras landskapens projekt samt resultaten av de verkstäder som under hösten har utvecklat tjänstemodeller. Med på evenemanget finns också utredningar av den svensk-, samisk- och romanispråkiga minoritetens synpunkter samt av de ungas erfarenheter av tjänsterna.   

Programmet kan ses i direktsändning eller senare som en upptagning på adressen

Evenemanget avslutas kl. 17.00 med familje- och omsorgsminister Juha Rehulas sporrande anförande som är riktat till dem som utför reformen.

Fredagens program är avsett för de förändringsagenter som med projektfinansieringen har anställts i varje landskap för att stöda reformarbetet.

Seminarieprogrammet hittar du här (på finska)

Ytterligare uppgifter

Projektchef Hanne Kalmari
tfn. 0295 163 046
[email protected]

Tillbaka till toppen