Hyppää sisältöön
Media

Maakuntien lapsi- ja perhepalveluiden uudistus starttaa yhteisessä seminaarissa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2017 12.42
Uutinen

Lapsi- ja perhepalveluita uudistavat maakunnalliset hankkeet ovat käynnistymässä. Hallituksen kärkihanke, lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE), kokoaa 26.-27.1. Helsingissä pidettävään seminaariin 19 alueellisen hankkeen edustajat sekä muut keskeiset toimijat.

”Luomme seminaarissa yhteistä kokonaiskuvaa muutoksesta, tutustumme eri maakuntien hankekokonaisuuksiin, suunnittelemme muutoksen tukea ja käymme näistä keskustelua. Seminaarin tavoitteena on myös kannustaa hankkeiden toimijoita muutosohjelmien määrätietoiseen toimeenpanoon sekä hankkeiden väliseen tiedonvaihtoon, yhteistyöhön ja verkostoitumiseen”,  kertoo hankepäällikkö Hanne Kalmari.  

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula myönsi maakuntien ja pääkaupunkiseudun hankkeille joulun alla yhteensä 19 miljoonaa euroa valtionavustusta palveluiden muutostyöhön.  Muutoskokonaisuuksia ovat perhekeskustoimintamallin kehittäminen, koulun yhteydessä toimivat hyvinvointipalvelut sekä erityis- ja vaativien palveluiden uudistaminen. Rahoituksella tuetaan myös toimintakulttuurin uudistamista tietoon ja lapsen oikeuksiin perustuvaksi.

Seuraa suoraa lähetystä

Torstaipäivän (26.1.) ohjelma alkaa kello 10.00 LAPEn ohjausryhmän puheenjohtajan Maria Kaisa Aulan puheenvuorolla. Sen jälkeen esitellään maakuntien hankkeita, viime syksyn aikana erilaisia palvelumalleja kehittäneiden työpajojen tuloksia sekä ruotsin-, saamen- ja romanikielisen vähemmistön näkökulmista sekä nuorten palvelukokemuksista tehdyt selvitykset.  

Ohjelmaa voit katsoa suorana lähetyksenä tai myöhemmin tallenteena osoitteessa

Tilaisuuden päätteeksi kello 17.00 kuullaan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan kannustuspuheenvuoro muutoksentekijöille.

Perjantain ohjelma on tarkoitettu muutosagenteille, joita hankkeen rahoituksella on palkattu jokaiseen maakuntaan tukemaan uudistustyötä.

Seminaarin ohjelman löydät täältä

Lisätietoja

Projektipäällikkö Hanne Kalmari
P. 0295 163 046
[email protected]

Sivun alkuun