Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Nina Nissilä föreslås bli direktör vid FPA

Social- och hälsovårdsministeriet
17.1.2019 13.30
Pressmeddelande 7/2019
Kelan johtajaksi esitetään Nina Nissilää. Kuva: Kela.

Statsrådet föreslog torsdagen den17 januari att Nina Nissilä, magister i samhällsvetenskaper, utnämns till tjänsten som direktör för Folkpensionsanstalten (FPA) från och med den 1 februari 2019.

Utnämningen ska behandlas vid presidentföredragningen på fredagen. Tjänsten blir ledig när direktör Mikael Forss går i pension den 31 januari 2019.

Nina Nissilä är för närvarande direktör för FPA:s resultatenhet för ICT- och utvecklingstjänster. Hon har tidigare arbetat bland annat som divisionschef vid Statskontoret och som chef vid Tieto Abp och varit anställd hos CGI Suomi Oyj.

Tjänsten som direktör vid Folkpensionsanstalten förutsätter kännedom om den sociala tryggheten, högre högskoleexamen och tidigare erfarenhet av ledarskap. Direktören utnämns av republikens president på framställning av Folkpensionsanstaltens fullmäktige. 

Statsrådet föreslog även att republikens president utnämner direktör Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma som ställföreträdare för FPA:s generaldirektör i stället för Mikael Forss från och med den 1 februari 2019. Republikens president utnämner en av FPA:s direktörer som ställföreträdare för generaldirektören.

Ytterligare information

Päivi Sillanaukee, kanslichef, tfn 0295 163 356, [email protected] 

Tillbaka till toppen