Hoppa till innehåll
Media

Vesa Vuorenkoski utnämnd till Tuppurainens statssekreterare

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 6.5.2021 14.42 | Publicerad på svenska 6.5.2021 kl. 14.47
Pressmeddelande 289/2021

Torsdagen den 6 maj utnämnde statsrådet juris magister och politices magister Vesa Vuorenkoski till Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainens statssekreterare. Statssekreteraren utnämns för ministerns mandatperiod.

Statssekreteraren avlade även tjänsteeden vid statsrådets allmänna sammanträde i dag.

Innan Vuorenkoski tog över uppdraget vid statsrådets kansli var han chef för samhällsfrågor vid Akava ry. Vid Akava ry har han även arbetat som ansvarig jurist, jurist och näringspolitisk expert. Han har också varit verksam som direktör vid Fountain Park Ab och som företagare. Dessutom har Vuorenkoski tidigare arbetat som ministerns specialmedarbetare vid undervisningsministeriet och som ledamotsassistent i riksdagen.

Statssekreteraren bistår ministern i uppgifter som anknyter till den politiska styrningen och till beredningen av ärenden. Statssekreteraren biträder och representerar ministern när det gäller utarbetandet av politiska riktlinjer, samordningen av uppgifter och ståndpunkter mellan ministerierna, genomförandet av regeringsprogrammet inom ministerns ansvarsområde samt skötseln av EU-ärenden och internationella uppdrag.

Ytterligare information: Timo Lankinen, understatssekreterare, tfn 0295 160 300, statsrådets kansli
 

Tillbaka till toppen