Hoppa till innehåll
Media

Minister Aki Lindén besöker Åland

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 9.5.2022 11.35
Nyhet
Annette Holmberg-Jansson och Aki Lindén

Familje- och omsorgsminister Aki Lindén besöker Åland måndagen den 9 maj. Han träffar Ålands social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson och Ålands undervisnings- och kulturminister Annika Hambrudd.

I ministerns program ingår också att bekanta sig med Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) och Kommunernas socialtjänst (KST).  

Under dagens lopp ska man diskutera bland annat utvecklingen av social- och hälsovårdstjänsterna och frågor som gäller social- och hälsovårdutbildningen och hanteringen av covid-19-pandemin. 

”Jag är glad över att minister Aki Lindén har möjlighet att besöka Åland. Det finns många viktiga frågor inom social- och hälsovården som vinner på att diskuteras på plats. Relationerna till social- och hälsovårdsministeriet är särskilt viktiga för Åland eftersom många stora reformer i riket har följdverkningar för Åland. Även om minister Lindén känner de åländska förhållandena väl har han inte besökt Åland som minister. Extra glad är jag över att kunna stå värd under Ålands jubileums år”, säger social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson.

”Det är viktigt och det gläder mig att besöka Åland. På vår agenda finns många frågor om social- och hälsovården. Samtidigt utvecklar vi samarbetet mellan landskapet och ministeriet och får höra Ålands synpunkter på de frågor som är viktiga för Åland”, säger minister Lindén.  

Ålands 100 år av självstyrelse firas 2021–2022. 


Mer information:

Mia Mäkinen, specialsakkunnig, tfn0295 163 075, [email protected] 

Tillbaka till toppen