Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Mihin suuntaan sote-tiedon digipalveluita pitäisi kehittää? Osallistu strategian arviointiin

Sosiaali- ja terveysministeriö
18.9.2018 12.22
Uutinen

Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia vuosille 2014-20 linjaa tiedon hyödyntämistä hyvinvoinnin edistämiseen ja uudistuvien palvelujen tueksi. Nyt käynnistyy väliarviointi, jolla punnitaan strategian tavoitteiden ajanmukaisuutta, toimenpiteiden onnistumista ja vaikutuksia. Tähän työhön toivotaan laajasti osallistujia.

Arvioinnissa esimerkiksi tarkastellaan, miten strategiassa on onnistuttu kuvaamaan tiedon jalostamista ja käyttöä eri tarpeisiin kansalaispalveluissa ja ammattilaisten järjestelmissä. Lisäksi selvitetään, miten toimeenpanossa on tunnistettua digitaalisia palveluja ja teknologisia mahdollisuuksia sote-tiedon hyötykäyttöön.

Tavoitteena on myös katsoa, mihin suuntaan digitaalisia palveluja olisi hyvä kehittää, kun otetaan huomioon uusi teknologia ja kansalaisen rooli asiakaskeskeisessä toimintamallissa. Strategian vaikutuksista tarvitaan tietoa, kun tehdään päätöksiä terveyden ja hyvinvoinnin uusista palveluista ja toimintamalleista.

Verkkokysely auki 7.10. asti - tuloksia saatavilla lokakuussa 2018

Jokainen voi osallistua arviointityöhön verkkokyselyssä 17.9.-7.10.2018. Kysely on jaettu strategian mukaisiin teemoihin, jotta vastaaja voi halutessaan valita, vastaako koko kyselyyn vai teemojen mukaisiin alueisiin oman kokemuksen tai erityisen kiinnostuksen mukaisesti.

Sote-tieto hyötykäyttöön -strategian arvioinnin tulokset valmistuvat lokakuussa 2018. Työn tuloksia hyödynnetään jatkossa mm. sosiaali- ja terveysministeriö strategiatyössä sekä mahdollisissa uusissa ohjelmissa ja niiden toimeenpanossa.

Arvioinnin toteuttavat sosiaali- ja terveysministeriö ja Gofore.

Obs. Enkäten om Information som stöd för välfärden och de reformerade tjänsterna - Utnyttja social- och hälsovärdsinformationen - strategin ordnas också på svenska i veckan 40.

Lisätietoja

Tanja Rantanen, [email protected], 0295 163 591

Tillbaka till toppen