Hyppää sisältöön
Media

Iisalmelle, Varkaudelle ja Pietarsaarelle poikkeuslupa perusterveydenhuollon päivystyksen järjestämiseen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 26.11.2019 9.06
Uutinen

Perusterveydenhuollon ympärivuorokautinen päivystys voi jatkua Iisalmessa, Varkaudessa ja Pietarsaaressa. Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt poikkeusluvat perusterveydenhuollon päivystykseen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle, Varkauden kaupungille sekä Pietarsaaren kaupungille. Määräaikaiset poikkeusluvat ovat voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Perusterveydenhuollon päivystysyksiköt tarvitsevat ministeriön myöntämän poikkeusluvan ympärivuorokautiseen toimintaan.

Terveydenhuoltolain mukaan sosiaali- ja terveysministeriö voi myöntää luvan, jos palvelujen saavutettavuus ja päivystyspisteiden väliset etäisyydet sitä edellyttävät eikä väestön tarvitsemia palveluja voida riittävästi turvata ensihoitopalvelun avulla. Päivystävissä yksiköissä on oltava riittävät voimavarat ja osaaminen, jotta hoidon laatu ja potilasturvallisuus toteutuvat. Lisäksi päivystyksestä on sovittava terveydenhuollon järjestämissuunnitelmassa ja erikoissairaanhoidon järjestämissopimuksessa.

Antti Rinteen hallitus toteuttaa sote-uudistuksen osana hallitusohjelmaansa. Sote-uudistuksessa vahvistetaan peruspalveluja ja uudistetaan rakenne niin, että vastuu palvelujen järjestämisestä siirtyy kunnilta suuremmille itsehallinnollisille alueille. Koska uudistus on valmisteilla, poikkeusluvat myönnetään määräaikaisina.

Lisätietoja

lääkintöneuvos Timo Keistinen, p. 0295 163 385
hallitusneuvos Anne Ilkka, p. 02951 63384

Sivun alkuun