Hyppää sisältöön
Media

Suositus viestinnästä sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa

sosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 12.4.2017 13.58
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö suosittavat sote- ja maakuntauudistuksessa mukana olevia organisaatioita panostamaan viestintään uudistuksen valmistelussa.

Ministeriöt muistuttavat, että avoimuus ja aktiivinen viestintä sekä vuorovaikutus ovat tärkeitä sekä muutoksessa oleville organisaatioille että sidosryhmille, yhteistyökumppaneille ja asukkaille. Muutoksessa viestinnän merkitys lisääntyy entisestään ja on tärkeää, että viestinnän järjestämiseen ja resursointiin kiinnitetään tulevissa maakunnissa erityistä huomiota.

Suosituksessa alueellisia toimijoita kehotetaan kiinnittämään huomiota riittävien viestintäresurssien lisäksi selkeisiin viestintävastuisiin ja työnjakoon sekä yhteisiin viestinnän pesisääntöihin tulevan maakunnan alueella.

Ministeriöiden suositus viestinnän organisoinnista maakuntien väliaikaishallinnossa on annettu maakunnan liitoille, kunnille, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon yhteistoiminta-alueille, sairaanhoitopiireille, erityishuoltopiireille, pelastuslaitokselle, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksille ja työ- ja elinkeinotoimistoille.

Lue lisää viestintäsuosituksesta:

Lisätietoja

alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, STM ja VM, p. 02951 63012
viestintäpäällikkö Eriikka Koistinen, STM, p. 02951 63133
viestintäpäällikkö Thomas Sund, VM, p. 02955 30516

aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto rakenneuudistus reformit sote-uudistus
Sivun alkuun