Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Mäntylä: Terveysala kasvuun lääketutkimuksella

Sosiaali- ja terveysministeriö
26.11.2015 12.58
Tiedote 198/2015

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä korostaa lääketutkimusta ja lääkkeiden kehittämisen merkitystä terveysalan innovaatioiden löytämisessä.

”Lääketutkimus ja lääkkeiden kehittämisen ovat oleellinen osa terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategiaa. Lääkekehitys molekyylistä lääkevalmisteeksi on kallista ja vie runsaasti aikaa. On tärkeää, että sekä Euroopan tasolla että kansallisesti etsimme keinoja uusien lääkeinnovaatioiden markkinoille tulon nopeuttamiseen. Yksi keino on viranomaisten antama tieteellinen ja hallinnollinen neuvonta, joka on erityisen tärkeää pienille ja keskisuurille lääkekehitystä tekeville yrityksille”, totesi ministeri Mäntylä lääkealan toimijoiden tapaamisessa sosiaali- ja terveysministeriössä torstaina 26. marraskuuta.

Tapaamisen pääluennoitsija oli Euroopan lääkeviraston (European Medicines Agency,EMA) pääjohtaja Guido Rasi. Tilaisuuden aiheena olivat erityisesti lääkeinnovaatiot ja niiden markkinoille pääsyn varmistaminen. Pääjohtaja Rasi on huolissaan siitä, että kliiniset lääketutkimukset karkaavat pois Euroopan unionin alueelta. Tavoitteena on, lääketutkimuksen aikaisessa vaiheessa lisättäisiin viranomaisten antamaa tieteellistä neuvontaa, joka helpottaisi lääkeyrityksiä kehittämään uusia lääkkeitä.

Euroopan lääkevirasto myöntää myyntiluvat uusille innovatiivisille lääkevalmisteille. Vierailun yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriö järjesti pyörän pöydän keskustelun, johon viranomaisten ja pääjohtaja Rasin lisäksi osallistui suomalaisia lääkeinnovaatioiden kehittäjiä. Tilaisuuden tarkoituksena oli lisätä suomalaisten lääketutkimuksen edustajien mahdollisuutta vuoropuheluun

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Ulla Närhi, p. 02951 63391, [email protected]

Hanna Mäntylä
Sivun alkuun