Hyppää sisältöön
Media

Kurkistus kärkihankkeisiin TERVE-SOS 2017 -tapahtumassa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.5.2017 13.09
Uutinen

Terveyden ja hyvinvoinnin kärkihankkeiden asiantuntijat tapasivat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia TERVE-SOS 2017 -tapahtumassa. Mukana messutunnelmassa olivat kaikki viisi kärkihanketta.

Yli tuhat sosiaali- ja terveysalan ammattilaista kokoontui yhteen keskustelemaan, oppimaan ja verkostoitumaan TERVE-SOS-tapahtumaan. Tänä vuonna tapahtumassa pureuduttiin erityisesti sote-alan mullistuksiin teemalla ”teemme tulevaisuuden”.

Tapahtuman teema sitoo yhteen myös käynnissä olevia terveyden ja hyvinvoinnin kärkihankkeita, joissa kehitetään ja uudistetaan sote-palveluja. Kärkihankkeet esittäytyivät tapahtumavieraille näyttelypisteellä, jossa hankkeiden asiantuntijat olivat jakamassa tietoa muun muassa kärkihankkeiden tavoitteista ja toimenpiteistä.

– Monet pisteellä käyneet ovat törmänneet kärkihankkeisiin työssään ja haluavat tietää niistä lisää. Osa puolestaan tulee kysymään, että mitä nämä kärkihankkeet oikein ovat, kertoo I&O-kärkihankkeessa työskentelevä Tarja Slant-Storti.

Mukana TERVE-SOS-tapahtumassa oli myös muutamia kärkihankkeilta rahoitusta saaneita projekteja. Kirkkohallitus esitteli pisteellään viime kuussa startannutta Yhteinen keittiö -hanketta, jonka tarkoituksena on lisätä osallisuutta ja vähentää yksinäisyyttä. Yhteisessä keittiössä pääsee esimerkiksi laittamaan ruokaa ja aterioimaan yhdessä toisten kanssa.

Hallituksella on viisi terveyden ja hyvinvoinnin kärkihanketta: Palvelut asiakaslähtöisiksi, Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta, Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma (LAPE), Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O) ja Osatyökykyisille tie työelämään (OTE).

TERVE-SOS-tapahtuma järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 4.5.–5.5.2017, ja sen järjestelyistä vastasivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Helsingin kaupunki ja HUS.

Kärkihankkeiden asiantuntijat keskustelemassa messuvieraiden kanssa. Taustalla kärkihankkeiden esittelykankaat.

Kärkihankkeiden asiantuntijat Minna Kaattari ja Aki Tetri keskustelemassa tapahtumavieraiden kanssa.
 

Kirkkohallitus esitteli juuri alkanutta Yhteinen keittiö -hankettaan.


Teksti ja kuvat: Ida Andersson, STM, Viestintä

Sivun alkuun