Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Muutosagentit vauhdittavat iäkkäiden palveluiden muutosta maakunnissa

Sosiaali- ja terveysministeriö
6.5.2016 16.24
Uutinen

Hallituksen kärkihanke ”Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa” rahoittaa maakuntien alueilla toimivien muutosagenttien toimintaa. Muutosagentin keskeisin tehtävä on muodostaa maakuntaan yhteen sovitettu iäkkäiden palvelujen kokonaisuus sekä tukea kärkihankkeen kokeiluja.

Tukea muutosagentin palkkaamiseen myönnetään tulevien 18 maakunnan alueelle, sekä Uudenmaan alueella myös pääkaupunkiseudulle. Maakunnan kunnat valitsevat keskuudestaan kunnan, joka toimii muutosagentin työnantajana.

Muutosagentin rekrytoinnin voi käynnistää välittömästi, ja muutosagentti aloittaisi syksyllä 2016. Valittavalla henkilöllä on oltava mandaatti toimia alueella, hyvä ikäihmisten palvelujen osaaminen ja rutkasti kehittämisintoa.

Sosiaali- ja terveysministeriö korvaa muutosagentin palkan 100-prosenttisesti. Lisäksi ministeriö myöntää jokaiselle muutosagentille tietyn vuosittaisen summan toimintamenoihin.  

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää kunkin maakunnan kuntia etsimään keskuudestaan muutosagentiksi pätevän henkilön. Työnantajaksi valitun kunnan yhteystiedot ilmoitetaan ministeriöön lomakkeella, joka tulee kärkihankkeen verkkosivulle toukokuun 2016 aikana.

Muutosagenttien haku on osa kärkihankkeen kokeilujen rahoitushakua. Täydet ohjeet ja hakutiedot löytyvät hakujulistuksesta.

Lisätiedot

projektipäällikkö Anja Noro, p. 0295 163 006, [email protected]
johtaja Päivi Voutilainen, p. 0295 163 403, [email protected]

Tutustu hankkeen koko rahoitushakuun

STM:n tiedote 6.5.2016: Rahoitushaku iäkkäiden ja omaishoidon kärkihankkeen kokeiluihin käynnistyy

Sivun alkuun