Hyppää sisältöön
Media

Kuntainfo: Maahanmuuttajataustaisten lasten ja raskaana olevien naisten oikeus terveydenhuollon palveluihin Suomessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.8.2017 10.48
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut kuntainfon, jolla halutaan selkeyttää maahanmuuttajataustaisten lasten ja raskaana olevien naisten oikeuksia terveydenhuollon palveluihin.

Perustuslain mukaan julkisen vallan on turvattava jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu. Lisäksi on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen. Sopimusvaltioiden tunnustamia kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia toteutetaan kansallisen lainsäädännön kautta.

Kuntainfossa kerrotaan, millaisia oikeuksia terveyspalveluihin on kansainvälistä suojelua hakevilla, oleskeluluvan saaneilla ja kunnassa kirjoilla olevilla, sekä ilman kotikuntaa maassa oleskelevilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla.

Lue koko kuntainfo 4/2017: Maahanmuuttajataustaisten lasten ja raskaana olevien naisten oikeus terveydenhuollon palveluihin Suomessa

Lisätietoja

sosiaalineuvos Viveca Arrhenius, p. 02951 63286
neuvotteleva virkamies Maire Kolimaa, p. 02951 63389
ylilääkäri Sari Ekholm, p. 02951 63441
hallitusneuvos Liisa Katajamäki, p. 02951 63329

HUOM! Kuntainfon tekstiä on korjattu 23.8.2017. Korjattu teksti on seuraava: Kun henkilö on saanut oleskeluluvan ja hänet on kirjattu väestörekisteriin kunnan asukkaaksi, on hänellä oikeus kunnan terveyspalveluihin siitäkin huolimatta, että hän asuu vielä vastaanottokeskuksessa. Terveyspalveluista aiheutuvat kustannukset kuuluvat tällöin kunnalle.

Sivun alkuun